Texels Kookboek - Tuilebakjes

Ingrediënten
2 eiwitten 100 gr boter 120 gr poedersuiker 100 gr meel
mespunt zout

Hulpmiddelen

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius.

Bereiding

Roer de boter, poedersuiker en een mespunt zout door elkaar. Eiwitten toevoegen en tenslotte het gezeefde meel. Laat even rusten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje; smeer hierop het deeg met de bolle kant van een lepel dunne rondjes.
Bak in de oven de koekjes tot deze een goudbruine kleur hebben verkregen. Als de koekjes in de oven gaar zijn neem ze dan uit de oven en ze moeten dan onmiddellijk worden verwerkt door m.b.v. een glas, vormpje of een lege eierendoos in de juiste vorm te buigen (een tweede kans is er niet).

Laat afkoelen.

Serveertip

Soort gerecht: nagerecht Aantal personen: 10 Bereidingstijd: circa 15 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!